Türkiye’de Üretilen Bilgisayarlar Hangileri?

Yeni bir bilgisayar alacak kişiler yerli ürünleri tercih etmek için Türkiye’de üretilen ve montajlanan telefonlar neler sorusunu sık sık sormaktadır. Bu kapsamda yer alan pek çok model yer almaktadır. Bunların her biri özel olarak ihtiyaçlarınıza göre seçilmelidir.

Ocak 4, 2024 - 20:07
 0  78
Türkiye’de Üretilen Bilgisayarlar Hangileri?

Yeni bir bilgisayar alacak kişiler yerli ürünleri tercih etmek için Türkiye’de üretilen ve montajlanan telefonlar neler sorusunu sık sık sormaktadır. Bu kapsamda yer alan pek çok model yer almaktadır. Bunların her biri özel olarak ihtiyaçlarınıza göre seçilmelidir.

Türkiye’de Üretilen Laptop Markaları Hangileri?

Türkiye’de üretilen laptop markaları oldukça fazladır. Monster ve Casper bunlar arasında en çok bilinendir. Bu iki model günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmekte olup birbirinden farklı modeller sunmaktadır. Tümünü inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza, bütçenize en uygun olanları kolayca keşfedebilirsiniz.

Monster

Türkiye’de üretilen laptop markaları arasında Monster Notebook Türkiye merkezli bir dizüstü bilgisayar üreticisi olup, 2000 yılında kurulmuştur. Firma başarılı dizüstü bilgisayar tasarımları ile özellikle oyuncular ve profesyoneller arasında geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Monster ürün yelpazesini Oyun Serisi (Gaming) ve İş İstasyonları Serisi Workstation olarak iki ana kategoriye ayırarak her iki segmentte de iddialı ürünler sunmaktadır.

Oyun Serisi, oyuncuların beklentilerini karşılamak üzere tasarlanmış yüksek performanslı dizüstü bilgisayarları içermektedir. Monster'ın oyun bilgisayarları güçlü donanım bileşenleri ve etkileyici soğutma sistemleri ile oyun tutkunlarının taleplerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Aynı zamanda, iş istasyonları serisi, CAD/CAM gibi profesyonel uygulamalar için optimize edilmiş modelleri içerir ve bu alanda ihtiyaç duyan kullanıcılara çözümler sunar.

Monster Notebook, uluslararası arenada tanınmış bileşen ve yazılım üreticileriyle iş birliği yaparak ürünlerini güçlü kılmaktadır. İş ortakları arasında Intel, Seagate, Kingston, Microsoft ve Nvidia gibi sektörün önde gelen firmaları bulunmaktadır.

Firma yerli bilgisayar markaları arasında ürünlerine Türk mitolojisinin güçlü ve efsanevi yaratıklarının isimlerini vererek Monster (canavar) ismine atıfta bulunur. Semruk, Tulpar, Huma, Abra ve Markut gibi isimler, ürün modellerine karakteristik ve etkileyici bir kimlik kazandırır.

Casper

Casper Türkiye’de üretilen laptop markaları hangileri kapsamında bir diğer yanıttır. Türkiye'nin önde gelen bilgisayar ve yan ürünleri üreticilerinden biri olarak 1991 yılında kurulmuştur. Altan Aras Fakılı, Yalçın Yıldırım ve Ali İhsan Taşkın tarafından İstanbul'da hayata geçirilen bu girişim, genç bilgisayar mühendislerinin bir araya gelerek başlattığı bir başarı hikayesidir. Bugün hala sektördeki etkin konumunu sürdüren Casper, kaliteli ürünleri ve müşteri memnuniyetine odaklanan hizmet anlayışıyla bilinmektedir.

Türkiye’de üretilen bilgisayar modelleri arasında Casper, Türkiye genelinde yaygınlaşmış 65 Casper Store ve 1200'den fazla satış ve servis noktası ile müşterilerine geniş bir hizmet ağı sunmaktadır. 2007 yılında faaliyete geçen ve 34.500 metrekarelik bir alana sahip olan üretim tesisi, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük bilgisayar üretim fabrikalarından biri olarak ön plana çıkar. Bu modern tesis, günlük yaklaşık 5.000 adet bilgisayar üretim kapasitesiyle sektördeki liderliğini pekiştirmiştir.

Casper teknoloji dünyasındaki başarılarına ek olarak birçok ödülle de taçlanmıştır. Yılın en iyi yerli bilgisayar üreticisi gibi prestijli ödüller, firmanın kalitesini ve inovasyonunu tescillemiştir. 2022 itibarıyla, Casper kendi tesislerinde Türk mühendislerle birlikte anakart üretimine başlamıştır, bu da yerli üretimin güçlenmesine katkıda bulunmuştur.

Ayrıca Casper'ın sektördeki varlığını daha da güçlendiren bir diğer önemli adım, 2009 yılında Türkiye'nin ilk yerli kişisel bilgisayar markası olan Aidata'yı satın almasıdır. Bu satın alma ile Casper, IT sektöründe zincir mağazacılığı uygulamasını başlatan ve geniş bir ürün yelpazesi sunan Aidata'nın gücünü bünyesine katmıştır.

Aidata'nın TV ve diğer teknolojik ürünler üretme kapasitesi Casper'ın sektördeki liderliğini daha da güçlendirmiştir. Gerek Casper gerekse Monster, Türkiye’de üretilen bilgisayarlar kapsamında farklı modeller sunmaktadır.

Tepki Ekle

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow